Skip Bo

Skip Bo

Skip-Bo on suosittu ja kilpailuhenkinen korttipeli. Se sopii kaikentasoisille ja -ikäisille korttipelien ystäville. Skip-Bosta hauskan ja mielekkään tekee se, että se on sekä onnea että taitoa vaativa peli. Se kehittää pelaajien sosiaalisia ja kognitiivisia taitoja.

Skip-Bo on korttipeli, jossa kaksi tai useampi pelaaja kilpailee tyhjentääkseen omat pöytäpinonsa ennen muita. Peli toimii kahdella pelaajalla, mutta se on paljon mielekkäämpää ja hauskempaa useammalla pelaajalla. Skip-Bo -pelin korttipakassa on 162 korttia, joissa on numeroita 1-12 ja 18 ”Skip-Bo” villikorttia. Pelissä tavoitteena on koota kokoamispinoja nousevassa järjestyksessä käyttämällä käteen saatuja kortteja sekä pöytäpinojen päällimmäisiä kortteja.

Miten sitä pelataan?

Skip-Boa pelataan käyttämällä numerokortteja ja Skip-Bo-kortteja. Jokaiselle pelaajalle jaetaan pelin alussa 30 korttia pöytäpinoksi. Pöytäpinon lisäksi pelaajille jaetaan viisi käsikorttia. Loput kortit muodostavat nostopakan pöydän keskelle. Pelaajat vuorotellen pelaavat käteen saamiaan kortteja kokoamispinoon tai omaan poistopinoonsa.

Mikäli nostopakka loppuu pelin aikana, sekoitetaan poistopakat/pelistä poistetut kortit uudeksi nostopakaksi.

Skip-Bo -peli etenee seuraavasti:

  • Aloittava pelaaja pelaa käden korttinsa kokoamispinoon tai omaan poistopinoonsa.
  • Seuraava pelaaja nostaa käteensä 5 korttia ja pelaa vuoronsa.
  • Mikäli pelaajalla ei ole sopivia kortteja kokoamispinoonsa, hänen on nostettava kortteja nostapakasta tai poistopinostaan sääntöjen mukaisesti.
  • Kun pejaaja ei voi enää pelata kortteja, hän laittaa yhden käsikorteistaan omaan poistopinoonsa.
  • Peli jatkuu vuorotellen kunnes joku pelaajista on tyhjentänyt oman pöytäpinonsa.
Yatzy bonus

Skip-Bo on saanut alkunsa 1960-luvulla. Sen juuret juontavat juurensa vanhempiin korttipeleihin, kuten Spite and Malice -peliin (Kissa ja Hiiri). Spite and Malice on johdannainen ja amerikkalainen versio suositusta venäläisestä Bank-pelistä.

Skip-Bo kehitettiin alun perin Minnie Hazel ”Skip” Bowmanin toimesta, joka alkoi tuottaa peliä vuonna 1967 Texasissa. Hän julkaisi pelin kaupallisena versiona nimellä SKIP-BO. Sittemmin vuosien saatossa lisenssi ja tuotanto ovat olleet useammalla eri yhtiöllä.

Vuonna 1992 ne siirtyi Mattelin haltuun, missä ne ovat edelleenkin. Ensimmäinen virallinen mobiiliversio ilmestyi jo vuonna 2013 iOS-laitteille. Pelistä on tehty lukuisia uusintapainoksia, erikoisversioita ja päivityksiä. Se elää vielä vahvana niin korttipelinä kuin digitaalisesti!

Skip-Bo on hauska tapa viettää aikaa ystävien tai perheen kanssa ja haastaa toisiaan strategisessa korttipelaamisessa.

Skip bo säännöt

Pinojen käyttäminen

Skip-Bossa on kolmenlaisia korttipinoja.

Pöytäpino

Jokaisella pelaajalla on oma pöytäpino, joka muodostaa hänen korttipinkkansa. Pöytäpinoa ei saa katsoa, vain päällimmäinen kortti on näkyvissä. Pöytäpinossa on pelin alkaessa 30 tai 20 korttia sen mukaan, kuinka monella pelaajalla pelataan.

Poistopino

Pelaajilla on omat poistopinot, joihin laitetaan käden kortteja, kun niitä ei voi pelata kokoamispinoon. Poistopinon päällimmäistä korttia voi käyttää myöhemmin pelaamiseen.

Kokoamispinot

Pöydän keskelle rakennetaan nousevia kokoamispinoja, jotka aloitetaan 1:llä tai Skip-Bo-kortilla. Pelaajat laittavat käden korttejaan tai poistopinon päällimmäisiä kortteja näihin pinoihin. Uuden kokoamispinon voi aloittaa vasta edellisen valmistuessa. Kokoamispinoja saa olla korkeintaan neljä per pelaaja.

Pelin kulku toisella kierroksella

Toisella ja sitä seuraavilla kierroksilla pelaajat jatkavat samaa taktiikkaa. He pelaavat käden korttejaan kokoamispinoon tai omiin poistopinoihinsa, nostavat uusia kortteja käteen ja yrittävät tyhjentää pöytäpinonsa ennen muita. Skip-Bo-kortteja kannattaa säästää täyttämään aukkoja kokoamispinossa.

Paripeli

Skip-Boa voi pelata myös pareittain. Silloin jokaisella parilla on kaksi pöytäpinoa ja kaksi sarjaa poistopinoja. Aktiivinen pelaaja voi käyttää oman parinsa pinoja omien lisäksi.

Parhaat vinkit pelaamiseen

  • Säästä Skip-Bo-kortteja täyttämään aukkoja kokoamispinossa
  • Hyödynnä poistopinosi päällimmäisiä kortteja hyödyksesi
  • Seuraa muiden pelaajien siirtoja ja yritä ennakoida heidän taktiikkaansa
  • Pelaa nopeasti ja tehokkaasti, jotta saat etumatkaa muihin pelaajiin
  • Nauti pelistä ja haasta itsesi sekä muut pelaajat!

Pelin päättyminen

Pelaa myös netissä

Skip-Bo on saatavilla myös mobiilisovelluksena iOS- ja Android-laitteille sekä useampana eri nettipelinä. Niillä voi pelata ja harjoitella milloin vain. Virallisen Mattelin julkaiseman sovelluksen avulla voit myös pelata Skip-Boa missä tahansa ja milloin tahansa

Skip Bo

Yhteenveto Skip Bo pelistä

UKK

Voiko Skip Boa pelata kahdestaan?

Skip-Boa voi pelata 2-6 pelaajan kesken. Kahdestaan pelattaessa kummallekin pelaajalle jaetaan 30 korttia pöytäpinoksi. Parhaimmillaan Skip-Bo on kuitenkin useammalla pelaajalla.

Mikä on Skip-Bo peli?

Skip-Bo on Mattelin korttipelituote, joka on muunnelma Kissa ja hiiri -korttipelistä. Pelin tavoitteena on tyhjentää oma pöytäpino ennen muita pelaajia pelaamalla kortteja nousevassa järjestyksessä kokoamispinoon.

Montako korttia on Skip-Bo pakassa?

Skip-Bo pakkaus sisältää 162 korttia. Näistä 144 on numeroitu 1-12 ja 18 on Skip-Bo-villikortteja.