Yatzy taulukko

Yatzy taulukko

Yatzy on supersuosittu noppapeli. Viisi noppaa, selkeät säännöt, pelikaverit, pari kynää ja helposti käytettävä taulukko – siinä kaikki, mitä tarvitaan. Kompakti setti kulkee mukana minne vaan, vain pelikaverit on haalittava kasaan paikan päältä. Taulukot voi näppärästi tulostaa repun sivutaskuun noppien seuraksi, jos varsinaista pelisettiä ei ole käsillä.

Yatzy on 1950-luvulla alkunsa saanut viiden nopan peli. Siinä yritetään saada pisteitä tuottavia yhdistelmiä heittämällä viittä noppaa. Yhdistelmät on määritelty säännöissä, ja ne kirjataan Yatzy-taulukkoon omille riveilleen. Ideana on täyttää Yatzy-taulukon eri rivit mahdollisimman korkeilla tuloksilla.

Yatzy-taulukko koostuu kahdesta osasta: ylä- ja alapuolesta. Yläpuolella pelaajat kirjaavat tulokset yhdestä kuuteen numeroitujen noppien mukaisesti. Alapuolella on erityiskategorioita, kuten kolme samaa, neljä samaa, täyskäsi, pieni suora, iso suora, sattuma ja Yatzy.

Pelaajat heittävät vuorollaan viittä noppaa ja voivat tehdä kolme heittoa per vuoro. Jokaisen heiton jälkeen he voivat valita, mitkä nopat he haluavat heittää uudelleen, ja mitkä pitää hyvän yhdistelmän muodostamiseksi. Kolmannen heiton jälkeen tulos kirjataan taulukkoon yhteen valituista kategorioista.

Kompakti ja käytännöllinen Yatzy taulukko asetelma

Kompakti Yatzy-taulukko on suunniteltu niin, että se on mahdollisimman helppokäyttöinen ja ymmärrettävä. Kaikki on aseteltu selkeästi ja loogisesti niin, että pienikin lapsi ymmärtää idean. Kun itse yhdistelmien muodostamisessa on paljon pähkäiltävää, on mukavaa, että kirjaaminen on helpompaa. Näin pelaaja voi käyttää kaiken energiansa ja osaamisensa taktikointiin.

Yatzy-taulukoista voi olla erilaisia muunnelmia riippuen vähän peliversiosta. Esimerkiksi joissakin versioissa voi olla lisäkategorioita tai erilaisia pisteidenlaskusääntöjä. Muunnelmat tuovat peliin mukavaa vaihtelua ja uusia haasteita. Pelaaminen pysyy mielenkiintoisena pidempään.

Nykyään on olemassa myös todella paljon monia sovelluksia ja verkkosivustoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden kirjata pelin pisteet digitaalisesti. Sovellukset hoitavat pisteidenlaskun automaattisesti pelaajien puolesta. Pelaajat voivat keskittyä itse peliin.

Pisteidenlasku Yatzyssa perustuu siis taulukon täyttämiseen. Yläosan pisteet kultakin riviltä lasketaan yhteen, ja jos niiden summa ylittää tietyn rajan (yleensä 63 pistettä), pelaaja saa bonuspisteitä. Sitten alapuolen pisteet lasketaan erikseen, ja ihan lopuksi ylä- ja alapuolen pisteet yhdistetään lopulliseksi pistemääräksi.

Ilmainen Yatzy taulukko

Yatzy taulukon suunnittelu, ominaisuudet ja tiedot

Yatzy-taulukon keksijä on onnistunut luomaan jotain aika ainutlaatuista. Hyvin suunniteltu taulukko on selkeä ja helppolukuinen, ja siinä on kaikki, mitä tarvitaan. Yksinkertaiset asiat ovat usein toimivimpia ja kestävät aikaa. Taulukossa on yleensä myös mukavasti tilaa pelaajien nimille.

Pelaa matkalla

Yatzy on erinomainen peli reissussa, koska se ei vaadi paljon eikä vie tilaa. Pienen kokonsa ansiosta se mahtuu helposti matkatavaroihin, ja sitä voikin pelata melkein missä tahansa.

UKK

Kuinka monta sivua kussakin Yatzy taulukossa on?

Yatzy-taulukot ovat yleensä melko yksinkertaisia ja kompakteja, joten useimmissa niistä on vain yksi sivu. Tämä sivu sisältää kaikki tarvittavat kategoriat.

Sopiiko Yatzy taulukko sekä 5 että 6 noppapeleihin?

Yatzy-taulukko on perinteisesti suunniteltu viiden nopan peliin, mutta sitä voidaan mukauttaa myös kuuden nopan versioon.

Voinko ostaa lisää Yatzy taulukko paketteja yksitellen?

Kyllä, voit ostaa lisää Yatzy-taulukkoja yksitellen. Monissa kaupoissa ja verkkokaupoissa on saatavilla erillisiä Yatzy-taulukkopakkauksia.